Tabere Excursii

Exersăm engleza chiar la ea acasă, în Ramsgate – Marea Britanie, la Colegiul St. Lawrence, care seamănă cu celebrul Hogwarts. Cine știe, poate facem chiar magie cu stăpânirea limbii engleze de către copii și creșterea încrederii în ei în astfel de contexte sociale! 

Tabără de limbi straine pentru copii – St. Lawrence College, Ramsgate

Detalii tabără copii St. Lawrence College, Ramsgate

Luna august e momentul perfect pentru o tabără de vară în Marea Britanie!

Zilele acestea ne-am întors cu mare bucurie și multe amintiri minunate din Ramsgate, un mic orășel britanic de aproximativ 40 000 de locuitori. 

Spre deosebire de Londra, care e obiectivul turistic principal al Angliei, Ramsgate e plin de britanici nativi, alături de care am putut exersa din plin limba engleză.

Taberele pentru copii St. Lawrence College sunt potrivite pentru toți copiii, de la exploratori aventuroși la sportivi energici, de la introvertiți liniștiți la creativi sociabili. Cu siguranță fiecare copil va găsi ceva potrivit firii și intereselor sale.

 

Informații esențiale

Perioada: 14-21 august 2022

Locație: St. Lawrence College, Ramsgate, Anglia

Cazare: campusul colegiului

Vârsta recomandată: 10-18 ani

Tip tabără: grup organizat

Tematică: limbă, cultură și civilizație engleză

Preț: începând cu 655 GBP

Număr locuri:

Program: 

08:00 micul dejun

09:00 activități în aer liber

12:30 prânzul

14:00 cursuri de limba engleză

18:00 cina

20:00 activități culturale (seară de film, talent show, petrecere de rămas-bun)

Locația și istoricul Colegiului

Campusul universitar al St. Lawrence College ne-a impresionat prin arhitectura specific britanică și buna organizare. Perioada taberei a inclus nu doar cazare și timp liber, ci și cursuri și activități.

Campusul întins pe aproape jumătate de hectar oferă numeroase spații pentru activități sportive și de relaxare afară, precum: 3 terenuri de sport cu gazon artificial, 5 terenuri de rugby, 23 de terenuri dure pentru tenis, 3 terenuri de fotbal, 3 terenuri de cricket, un traseu de atletism cu iarbă, 2 terenuri de squash, 8 terenuri de netball.

Centrul sportiv reunește alte multe facilități sportive, precum: piscină interioară, un centru de fitness, un studio de dans, panou de alpinism, terenuri de squash, basket, badminton, hockey și trambuline.

Pentru studiu, campusul St. Lawrence este dotat cu săli de clasă moderne, o librărie impozantă, o sală de evenimente de 500 de locuri, și clădirea Canon Perfect Centre care adăpostește ateliere tehnologice la parter, două etaje de clase și laboratoare de științe, studio-uri de arte și fotografie la etajul superior.

St. Lawrence College a fost fondat în 1879 și oferă în continuare studii de primă clasă copiilor între 3 și 18 ani. Localizat în regiunea Kent, la câteva minute de mare, colegiul privat asigură elevilor săi un campus spațios și sigur, atât în regim de internat, cât și pentru elevi care frecventează numai cursurile.

Actualmente, St. Lawrence College are în oferta educațională 625 locuri, dintre care 185 în regim de internat (începând cu vârsta de 7 ani)

Experiența 2022: 

Am fost primiți cu ospitalitate și ni s-au oferit câteva gustări de energizare după drum, apoi ni s-a făcut orientarea. Ni s-au prezentat regulile și programul, apoi ne-am cazat. 

Campusul este alcătuit din 5 clădiri—corpul principal dedicat sălilor de clasă și biroului directorului, iar cele 4 clădiri alăturate fiind cămine. Profesorii au beneficiat de dormitoare tip single, iar copiii au fost cazați câte 4-6 în cameră.

Totul a fost bine organizat, iar personalul Colegiului ne-a făcut să ne simțim ca acasă pe tot parcursul șederii.

Programul

Copiii au avut un program foarte bine organizat. 

Trezirea la 07:30. La 08:00 am servit micul dejun în sala de mese imensă, care ne amintea de Hogwarts. La ora 09:00 începeau activitățile în aer liber, pe grupe mixte mici și mari. Practic, dimineața ne încărcam cu energie pozitivă prin jocurile sau sporturile pe care le practicam, apoi aveam puțin timp liber înainte de prânz, să ne relaxăm.

La 12.30 serveam prânzul, urmat de o altă scurtă pauză de socializare.

La ora 14:00 începeau cursurile de limba engleză, desfășurate în grupe adaptate nivelurilor de cunoștințe (A1, A2, B1, etc.)

Seara, după cursuri, luam la ora 18:00 cina în aceeași sală de mese impozantă, prin tavanul înalt, ferestrele generoase și mobilierul din lemn masiv, așteptându-ne să apară Hagrid sau prof. Dumbledore în orice clipă.

De la ora 20:00 au urmat activitățile de seară, fie ca movie night și movie quizz, fie ca talent show sau goodbye party. Nu puteam să nu prezentăm și noi hora noastră românească, după ce mexicanii și-au etalat dansurile lor. Indiferent de ce a ales fiecare copil să prezinte, le-a plăcut să fie pe scenă, să fie aplaudați. Iar atmosfera a fost atât de plină de entuziasm și camaraderie, încât suntem convinși că au prins curaj să urce pe scenă și altă dată.

Alte excursii, vizite, plimbări

Am vizitat Galeria Turner în Ramsgate.

Excursie la Londra, în care am văzut St. James Park, Buckingham Palace, Big Ben, London Bridge. A fost puțin cam aglomerat și programul strict, încât a fost dificil să vizităm obiectivele, dar ne bucurăm că le-am putut prezenta copiilor măcar pe scurt, pe viu.

În portul Margate din Ramsgate au putut copiii să-și achiziționeze suveniruri la prețuri decente, față de ce am mai văzut în Londra. Considerăm că e bine să îi învățăm pe copii cumpătarea, așa încât mereu căutăm oportunități de educație financiară și dezvoltare personală.

Concluzii

Copiii au fost încântați să experimenteze cultura și civilizația britanică direct, pe viu, mai ales după ultimii ani în care restricțiile au limitat socializarea firească și călătoriile.

Indiferent de interesele copiilor, taberele de vară la St. Lawrence asigură: 

  • noi experiențe memorabile
  • contact direct cu limba, cultura și civilizația britanică, precum și 
  • numeroase oportunități de socializare, atât în grupul organizat din care făceau parte, cât și, cu nativii locali sau cu celelalte grupuri participante la tabără.

Ne bucurăm să vedem cât avânt și câtă energie pozitivă le aduce o astfel de tabără de vară în Marea Britanie și așteptăm cu nerăbdare următoarele deplasări, începând cu tabăra pentru copii pe care o vom organiza în luna octombrie.

Voi în ce tabere v-ați trimis copiii? 

Ce experiențe căutați să le oferiți copiilor prin participarea la astfel de tabere? 

Ce v-ați dori să învețe din aceste deplasări?

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a îți personaliza experiența. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul cu Termenele și condițiile site-ului precum și cu Politica de confidențialitate.