Cunoaște toate zodiile în limba engleză: Micul ghid al zodiilor

Vom porni într-o călătorie magică prin univers pentru a descoperi lumea fascinantă a zodiilor. Știi ce sunt zodiile? Sunt douăsprezece grupuri de stele pe cer, fiecare cu o poveste specială. În acest ghid, vom învăța împreună cum se numesc toate cele douăsprezece zodii în engleză și ce anume le face atât de speciale și interesante.

zodii in engleza

Ce este zodiacul în limba engleză?

Ai observat vreodată cum, noaptea, cerul e plin de stele care formează diferite modele? Ei bine, aceste modele se numesc constelații, iar unele dintre ele sunt foarte speciale și formează zodiacul. Zodiacul este ca o bandă imensă în jurul Pământului, împărțită în 12 secțiuni, fiecare reprezintă o constelație și o zodie.

De mii de ani, oamenii privesc aceste constelații și le-au dat nume. Fiecare constelație/zodie are o poveste proprie și este asociată cu un anumit interval de timp din an. Se spune că locul unde se află soarele în zodiac în momentul nașterii tale îți influențează personalitatea și destinul.

Dar nu doar asta! Zodiile sunt ca o poartă către tainele spațiului și stelelor. Ele ne ajută să ne conectăm cu universul vast și misterios. Prin cunoașterea zodiilor, nu doar că învățăm despre stele și constelații, dar învățăm și despre noi înșine și despre cei din jurul nostru. Zodiile sunt la fel ca și culorile în limba engleză, fiecare cu povestea ei. Haide să descoperim împreună fiecare zodie, poveștile ei și ce ne spune despre stele!

Zodiile în limba engleză (Zodiac signs)

Hai să începem cu lucrurile simple! Așa că, ia-ți o cană de ceai sau o gustare, și să vedem cum putem descrie zodiile în limba engleză (signs of the zodiac). Aici sunt cuvintele pe care le vom folosi pentru asta:

Zodiile de foc:

Ai auzit despre semnele zodiacale de foc? Ele sunt Aries (Berbec), Leo (Leu) și Sagittarius (Săgetător). Aceste semne sunt cunoscute pentru energia, pasiunea și entuziasmul lor. Haideți să facem o călătorie împreună în lumea lor strălucitoare!

Berbec - Aries

21 Martie – 19 Aprilie

Simbol:

Limba română

Berbec

Limba engleză

Aries

Pronunție

Eriăz

Trăsături:

Berbecii sunt adevărați pionieri! Ei sunt mereu gata să încerce lucruri noi și să-și asume riscuri. Imaginează-ți un prieten care te trage mereu în aventuri neașteptate – asta e un Berbec! Sunt plini de energie și nu au frică de provocări. De asemenea, sunt foarte sinceri și direcți, așa că știi întotdeauna unde stai cu ei.

Leu - Leo

23 Iulie – 22 August

Simbol:

Limba română

Leu

Limba engleză

Leo

Pronunție

Lio

Trăsături:

Leii sunt regii și reginele zodiacului! Le place să fie în centrul atenției și sunt plini de căldură și generozitate. Gândește-te la un prieten care adoră să organizeze petreceri și să strălucească. Leii sunt protectori și loiali, mereu gata să-și ajute prietenii. Au un suflet mare și un spirit creativ care îi face irezistibili.

Săgetător - Sagittarius

22 Noiembrie – 21 Decembrie

Simbol:

Limba română

Săgetător

Limba engleză

Sagittarius

Pronunție

Segiteriăs

Trăsături:

Săgetătorii sunt exploratorii zodiacului. Îi vei găsi mereu în călătorii sau că învață lucruri noi. Sunt optimiști, liberi și adoră să împărtășească cunoștințele și aventurile lor cu alții. Săgetătorul e acel prieten care te va inspira să visezi mare și să descoperi lumea.

Zodiile de apă:

Astăzi, ne scufundăm în lumea magică și emoțională a semnelor zodiacale de apă: Cancer (Rac), Scorpio (Scorpion) și Pisces (Pești). Aceste zodii sunt ca apele adânci și misterioase ale unui ocean nesfârșit, pline de sentimente profunde, intuiție și creativitate.

Rac - Cancer

21 Iunie – 22 Iulie

Simbol:

Limba română

Rac

Limba engleză

Cancer

Pronunție

Chensăr

Trăsături:

Racii sunt profund emoționali și sensibili, au o legătură puternică cu casa și familia. Au o natură protectoare și maternă, dar pot fi și destul de schimbători din punct de vedere emoțional. Sunt foarte empatici și au o intuiție puternică.

Scorpion - Scorpio

23 Octombrie – 21 Noiembrie

Simbol:

Limba română

Scorpion

Limba engleză

Scorpio

Pronunție

Scorpio

Trăsături:

Scorpionii sunt cunoscuți pentru intensitatea și profunzimea emoțională. Au o voință puternică și sunt foarte pasionați, dar pot fi și destul de secretoși și misterioși. Sunt foarte loiali, dar și foarte suspicioși.

Pești - Pisces

19 Februarie – 20 Martie

Simbol:

Limba română

Pești

Limba engleză

Pisces

Pronunție

Pisciz

Trăsături:

Peștii sunt cunoscuți pentru natura lor empatică și creativă. Sunt foarte intuitivi și deseori se conectează profund cu emoțiile celor din jur. Pot fi destul de visători și uneori nu sunt foarte conectați cu realitatea. Au o latură artistică puternică.

Zodii de pământ:

Astăzi ne vom îndrepta atenția către semnele zodiacale de Pământ: Taurus (Taur), Virgo (Fecioară) și Capricorn (Capricorn). Aceste semne sunt ca pământul sub picioarele noastre: puternice, stabile și pline de viață.

Taur - Taurus

20 Aprilie – 20 Mai

Simbol:

Limba română

Taur

Limba engleză

Taurus

Pronunție

Taurus

Trăsături:

Taurii sunt practici și foarte concentrați pe stabilitate și securitate materială. Sunt foarte loiali și dedicați, dar pot fi și încăpățânați. Au un simț estetic dezvoltat și adoră plăcerile senzoriale, cum ar fi mâncarea bună sau muzica frumoasă.

Fecioară - Virgo

23 August – 22 Septembrie

Simbol:

Limba română

Fecioară

Limba engleză

Virgo

Pronunție

Virgău

Trăsături:

Fecioarele sunt cunoscute pentru atenția lor la detalii și pentru abordarea lor meticuloasă. Sunt foarte analitice și practice, dar pot avea și tendința de a fi critice. Sunt de mare ajutor și își asumă responsabilități serios, fiind adesea foarte de încredere.

Capricorn - Capricorn

22 Decembrie – 19 Ianuarie

Simbol:

Limba română

Capricorn

Limba engleză

Capricorn

Pronunție

Capricorn

Trăsături:

Capricornii sunt cunoscuți pentru ambiția și disciplina lor. Sunt foarte practici și realiști, dar pot fi și destul de conservatori. Au o dorință puternică de succes și sunt foarte determinați să atingă obiectivele lor.

Zodii de aer:

Acum, vom vorbi despre semnele zodiacale de Aer: Gemeni, Balanță și Vărsător. Vă imaginați vreodată că puteți zbura ca un fluture sau că puteți fi ușori ca o adiere de vânt? Ei bine, semnele de Aer sunt exact așa – libere, pline de idei și mereu în mișcare.

Gemeni - Gemini

21 Mai – 20 Iunie

Simbol:

Limba română

Gemeni

Limba engleză

Gemini

Pronunție

Geminai

Trăsături:

Gândiți-vă la Gemeni ca la niște fluturi care zboară de la o floare la alta. Ei adoră să cunoască oameni noi și să împărtășească povești interesante. Gemenii sunt mereu curioși și plini de entuziasm, asemenea unui copil care descoperă lumea pentru prima dată.

Balanță - Libra

23 Septembrie – 22 Octombrie

Simbol:

Limba română

Balanță

Limba engleză

Libra

Pronunție

Libra

Trăsături:

Balanța este semnul echilibrului și al armoniei. Sunt foarte orientați spre relații și se străduiesc să mențină pacea și echitatea. Au un simț estetic puternic și adesea o iubire pentru artă și frumusețe. Totuși, pot fi indeciși și evită conflictul.

Vărsător - Aquarius

20 Ianuarie – 18 Februarie

Simbol:

Limba română

Vărsător

Limba engleză

Aquarius

Pronunție

Ăcueriăs

Trăsături:

Aquarius este semnul inovației și originalității. Sunt independenți și adesea gândesc diferit față de mulțime. Sunt foarte umaniști și interesați de bunăstarea comună. Pot fi, totuși, destul de imprevizibili și uneori detașați.

Zodia vărsător în engleză

Mituri și legende despre zodii în limba engleză

Fiecare zodie are o poveste fascinantă, plină de mituri și legende. Aceste povești au fost transmise de-a lungul veacurilor și ne ajută să înțelegem mai bine simbolurile și caracteristicile fiecărei zodii.

 

Aries (Berbec):

Mitul berbecului cu lâna de aur este legendar. În mitologia greacă, acest berbec magic a ajutat doi copii să scape de un destin tragic. A fost transformat într-o constelație de către Zeus, ca o amintire veșnică a curajului său.

 

Taurus (Taur):

Taurul este asociat cu mitul lui Zeus și Europa. Zeus s-a transformat într-un taur fermecător pentru a o seduce pe frumoasa prințesă Europa, pe care apoi a răpit-o. Taurul în zodiac simbolizează puterea și determinarea.

 

Gemini (Gemeni):

Gemenii sunt reprezentați de frații Castor și Pollux din mitologia greacă. Unul era muritor, iar celălalt nemuritor. Când Castor a murit, Pollux a cerut să împartă destinul său cu fratele său, așa că au fost transformați împreună în constelația Gemenilor.

 

Cancer (Rac):

Racul este asociat cu lupta dintre Hercule și hidra. În mitologia greacă, în timpul luptei, un rac mic a încercat să-l distragă pe Hercule și l-a mușcat de picior. Deși nu a reușit, Hera, care ura pe Hercule, l-a plasat pe cer ca semn de apreciere.

 

Leo (Leu):

Leul Nemean este o ființă mitologică învinsă de Hercule în una dintre cele 12 munci. Pielea sa era impenetrabilă, ceea ce a făcut lupta o adevărată provocare. După victorie, Hercule a purtat pielea leului ca o manta, acest lucru simbolizează curajul și puterea.

 

Virgo (Fecioară):

Fecioara este adesea asociată cu Demetra, zeița recoltei și agriculturii din mitologia greacă. Reprezintă puritatea, fertilitatea și ciclurile naturale ale creșterii și recoltei.

 

Libra (Balanță):

Balanța este strâns legată de Themis, zeița justiției și a ordinii. În mitologia greacă, ea este cea care cântărește sufletele morților pentru a decide destinul lor. Balanța simbolizează echitatea, armonia și echilibrul.

 

Scorpio (Scorpion):

Mitul Scorpionului este legat de povestea lui Orion. Artemis, zeița vânătorii, a trimis un scorpion uriaș pentru a-l opri pe Orion să nu distrugă toate animalele de pe pământ. După lupta lor, ambii au fost plasați pe cer ca constelații.

 

Sagittarius (Săgetător):

Săgetătorul este adesea identificat cu Chiron, un centaur înțelept și medic din mitologia greacă. Chiron, diferit de ceilalți centauri prin înțelepciunea și bunătatea sa, simbolizează căutarea cunoașterii și aventura.

 

Capricorn (Capricorn):

Capricornul este asociat cu Pan, zeul pădurilor și câmpurilor. Într-o poveste, Pan s-a transformat într-un animal cu coada unui pește pentru a scăpa de Typhon. Acest mit reflectă natura ambițioasă și perseverentă a Capricornului.

 

Aquarius (Vărsător):

Vărsătorul este asociat cu Ganymede, purtătorul de cuvânt al zeilor. Zeus l-a adus pe Ganymede la Olimp pentru a servi nectar zeilor. Această poveste reflectă caracterul umanitar și neconvențional al Vărsătorului.

 

Pisces (Pești):

Peștii sunt legați de povestea în care Afrodita și Eros s-au transformat în pești pentru a scăpa de monstrul Typhon. Acest mit subliniază natura adaptabilă și fluidă a Peștilor.

Fapte interesante despre spațiu

Spațiul este un loc plin de minuni și mister, iar studiul stelelor și constelațiilor ne-a fascinat dintotdeauna. Iată câteva fapte interesante despre spațiu și stele care ne conectează cu lumea zodiacului:

 

Dimensiuni Vaste: Universul este atât de vast încât dimensiunile și distanțele sunt greu de imaginat. Stelele pe care le vedem noaptea pot fi la sute, mii sau chiar milioane de ani lumină distanță de noi.

Formarea Stelelor: Stelele se formează din nori de gaz și praf cosmic. Acest proces poate dura milioane de ani, iar temperatura și presiunea din interiorul unei stele sunt incredibil de mari.

Constelații în Mișcare: Deși constelațiile par a fi figuri fixe pe cer, ele se mișcă foarte încet. Datorită mișcării Pământului și stelelor, constelațiile pe care le vedem astăzi nu vor arăta la fel peste mii de ani.

Stelele Căzătoare: Așa-numitele “stele căzătoare” nu sunt de fapt stele, ci meteori care intră în atmosfera Pământului și ard din cauza frecării.

Viața unei Stele: O stea ca Soarele nostru poate trăi aproximativ 10 miliarde de ani. Pe măsură ce îmbătrânește, o stea își schimbă culoarea și dimensiunea.

Culorile Stelelor: Culoarea unei stele ne spune cât de fierbinte este. Stelele albastre sunt cele mai fierbinți, iar cele roșii sunt mai reci.

Constelații și Culturi: Diferite culturi din întreaga lume au propriile lor povești și denumiri pentru constelații, multe dintre ele sunt diferite de cele din zodiacul occidental.

Zodia și Anotimpurile: Poziția Soarelui în diferite constelații de-a lungul anului marchează schimbarea anotimpurilor pe Pământ. Poți explora și anotimpurile în limba engleză. Astfel, vei înțelege mult mai bine zodiile și anotimpurile.

Galaxia Noastră: Sistemul nostru solar face parte din galaxia Calea Lactee, care conține miliarde de stele și este doar una dintre nenumăratele galaxii din univers.

Explorarea Spațială: Omenirea a început să exploreze spațiul dincolo de Pământ, astfel s-au trimis sateliți, telescoape spațiale și chiar astronauți pentru a studia universul.

Cuvinte din câmpul lexical al zodiilor în engleză 

Explorarea spațiului, a zodiacului și studiul astronomic sunt pline de termeni interesanți și specifici. Iată câteva cuvinte din câmpul lexical al zodiacului, care vor îmbogăți cunoștințele noastre despre univers:

Zodiac

Un cerc imaginar pe cer, împărțit în 12 secțiuni, fiecare reprezintă o constelație și o zodie.

Limba română

Zodiac

Limba engleză

Zodiac

Pronunție

Zodiăc

Horoscop

O predicție a viitorului bazată pe poziția astrelor la un moment dat, în special la naștere.

Limba română

Horoscop

Limba engleză

Horoscope

Pronunție

Horoscop

Semn astrologic

Una dintre cele 12 secțiuni ale zodiacului, fiecare asociată cu un set de date și trăsături de personalitate.

Limba română

Semn astrologic

Limba engleză

Astrological sign

Pronunție

Atrsologicăl sain

Element

În astrologie, cele patru elemente (foc, pământ, aer, apă) care sunt asociate cu semnele zodiacale și influențează trăsăturile de personalitate.

Limba română

Element

Limba engleză

Element

Pronunție

Element

Ascendent

Semnul zodiacal care se ridica pe orizont la momentul nașterii unei persoane, considerat a influența personalitatea.

Limba română

Ascendent

Limba engleză

Ascendant

Pronunție

Ascendănt

Casă astrologică

Una dintre cele 12 diviziuni ale cerului în astrologie, fiecare asociată cu diferite aspecte ale vieții.

Limba română

Casă astrologică

Limba engleză

Astrological house

Pronunție

Astrologică haus

Retrograd

Mișcarea aparentă inversă a unei planete văzută de pe Pământ, adesea asociată cu perioade de reflecție sau întârziere.

Limba română

Retrograd

Limba engleză

Retrograde

Pronunție

Retrograd

Constelație

Un grup de stele care formează un model pe cerul nocturn. Exemplu: Ursa Mare (Big Dipper) este o constelație cunoscută.

Limba română

Constelație

Limba engleză

Constellation

Pronunție

Consteleișăn

Astronomie

Știința care studiază obiectele din spațiu, cum ar fi stelele și galaxiile.

Limba română

Astronomie

Limba engleză

Astronomy

Pronunție

Astronomi

astronomie în engleză

Activități și exerciții pentru învățarea zodiilor în limba engleză

În contiuare, vom oferi idei interactive și distractive de învățare a zodiilor. Aceste activități vor fi concepute pentru a fi ușor de înțeles și de realizat de copii.

 

Ghicitori zodiacale:

Folosește ghicitori cu animale în engleză. Creează ghicitori sau enigme simple pentru fiecare zodie. De exemplu: “Sunt puternic și stabil, adesea stau liniștit, dar dacă mă superi, pot fi destul de încăpățânat. Cine sunt eu?” (Răspuns: Taurus). 

Această activitate dezvoltă gândirea logică și cunoștințele despre zodii.

 

Cursa zodiilor:

Creează un joc de tip parcurs cu obstacole sau o cursă de ștafetă. Fiecare stație sau segment al cursei poate reprezenta o zodie. La fiecare stație, copiii trebuie să răspundă la o întrebare legată de zodia respectivă sau să execute o mică activitate specifică zodiei (de exemplu, “sari ca un berbec” pentru Aries). 

Acest joc îi va ajuta pe copii să asocieze caracteristicile zodiilor cu activități fizice amuzante.

 

Puzzle-ul constelațiilor:

Foloseștecarton și creioane colorate pentru a crea puzzle-uri care reprezintă diferite constelații. Copiii pot asambla puzzle-urile și apoi pot învăța despre constelația și zodia asociată. 

Această activitate ajută la recunoașterea formelor și la înțelegerea legăturii dintre constelații și zodiile lor.

 

Jurnalul stelelor:

Oferă copiilor caiete sau foi unde pot desena și scrie despre fiecare zodie. Pot include informații despre trăsăturile de personalitate, miturile asociate și desene ale constelațiilor.

 Aceasta va încuraja scrierea creativă și expresia artistică.

 

 

Sfaturi pentru părinți 

Dragi părinți, aici sunt câteva sfaturi pentru a susține învățarea limbii engleze acasă:

 

Cititul împreună a poveștilor în engleză

Alegeți cărți în engleză potrivite vârstei copilului. Începeți cu povești scurte și pe măsură ce copilul devine mai confortabil, treceți la cărți mai complexe.

Sfaturi: Folosiți expresii faciale și gesturi pentru a explica cuvintele noi. Discutați despre poveste și personaje pentru a îmbunătăți înțelegerea.

 

Cursuri online

Există multe platforme online care oferă cursuri online de limba engleză pentru copii

Beneficii: Aceste cursuri sunt adesea concepute pentru a fi distractive și angajante, menținând interesul copiilor în timp ce învață. Un curs online de limba engleză oferă posibilitatea de a te înscrie la o ședință absolut gratuită pentru a-ți putea stabili nivelul tău de cunoștințe. Astfel, vei avea parte de o experiență personalizată, în funcție de nevoile tale prin lecții de engleză.

Cum să le alegi: Căutați cursuri care se potrivesc nivelului de vârstă și abilităților copilului  și care oferă feedback și suport. 

 

Conversații simple

Stabiliți momente ale zilei, cum ar fi timpul petrecut la masă, când toată familia vorbește în engleză.

Sfaturi: Folosiți fraze și cuvinte simple pentru a începe, și încurajați fiecare membru al familiei să participe. 

Astăzi ai călătorit prin fascinanta lume a zodiacului și ai învățat despre semnele zodiacale, constelațiile lor și multe alte lucruri interesante legate de spațiu și stele. De la curajosul ”berbec” la visătorul ”pești”, fiecare zodie v-a dezvăluit secretele și poveștile ei unice. 

Împărtășeste cu prietenii tăi
Caută
Articole recente

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Acest website folosește cookie-uri pentru a îți personaliza experiența. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul cu Termenele și condițiile site-ului precum și cu Politica de confidențialitate.