Pronumele in Engleza [ The Pronoun ]

Ca regula de baza, pronumele – The Pronoun – tine locul unui substantiv . De aceea, poate aparea in toate contextele in care apare si substantivul. Pronumele englezesc are diferentierea de gen – feminin, masculin – la persoana a treia singular si plural si, in plus fata de romana sau de alte limbi, are forma it pentru obiecte si animale la persoana a treia singular. Pe de alta parte, forma you este aceeasi la singural si plural persoana a doua. In plus, este vechea forma de politete, insemna in engleza veche dumneavoastra. Asadar, nu exista o diferentiere intre tu, voi si dumneavostra. De aceea, se spune ca engleza este o limba foarte politicoasa…

Pronumele si Adjectivul Demonstrativ in Engleza

Pronumele demonstrativ tine locul unui substantiv si indica totodata si apropierea sau departarea obiectului/persoanei la care se refera.

Pronumele si Adjectivul Pronominal Posesiv in Engleza

Diferenta dintre un pronume si un adjectiv pronominal este aceea ca un adjectiv apare alaturi de substantivul caruia ii atribuie o calitate sau la care se refera, pe cand pronumele inlocuieste el singur un substantiv.

Pronumele Personal cu Functia de Subiect

Vom invata: sa vorbim despre noi insine, sa ne adresam unei persoane, sa vorbim despre alte persoane sau obiecte folosind pronumele personal.

Împărtășeste cu prietenii tăi
Caută
Articole recente

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Acest website folosește cookie-uri pentru a îți personaliza experiența. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul cu Termenele și condițiile site-ului precum și cu Politica de confidențialitate.