Lunile anului în limba engleză

Este esențial să cunoști lunile anului în limba engleză pentru a te exprima corect și ușor în conversațiile de zi cu zi.

Așadar, am pregătit mai jos o trecere în revistă a acestor cuvinte esențiale, prezentate într-o manieră accesibilă și amuzantă, însoțite de pronunțarea corectă. 

Ianuarie – January [dʒæn.ju.ə.ri]

Începem anul cu ianuarie, sau “January” în limba engleză. E ca și cum ai porni într-o aventură nouă, plină de promisiuni. În timpul lunii ianuarie, iarna își face simțită prezența în multe părți ale globului, așa că te vei gândi la zăpadă când pronunți acest cuvânt.

Februarie – February [feb.ru.ər.i]

Februarie, cunoscut în engleză sub numele de “February”, este a doua lună a anului. Desigur, lunile anului în engleză sunt ușor de reținut dacă știi și ce se întâmplă în lume în timpul lor. De exemplu, lunii februarie îi este asociat Valentine’s Day, sărbătorită în multe culturi. 

Martie – March [mɑːtʃ]

Luna martie, sau “March” în engleză, marchează începutul primăverii. De fapt, termenul “March”, este legat de Marte, zeul roman al războiului, deoarece în trecut aceasta era luna când se reluau bătăliile.

Aprilie – April [eɪ.prəl]

Aprilie este o lună plină de culoare și prospețime, cunoscută în limba engleză ca “April”. Numele său vine de la verbul latin “aperire”, care înseamnă a deschide, ilustrând perfect procesul naturii care se trezește la viață.

Mai – May [meɪ]

Mai (“May” în engleză) este a cincea lună a anului și una dintre cele mai frumoase luni ale primăverii. Numele lunii mai vine de la Maia, zeița romană a primăverii și fertilității. În această lună, florile înfloresc în toată splendoarea lor, aducând bucurie tuturor.

Iunie – June [dʒuːn]

Iunie, cunoscută în engleză ca”June”, este prima lună a verii și una dintre cele mai însorite luni ale anului. Numele lunii provine de la Iunona, regina zeilor în mitologia romană și protectoarea femeilor și căsătoriei.

Iulie – July [dʒuˈlaɪ]

Ultimul episod al acestei călătorii prin lunile anului este iulie, sau “July” în engleză. Iulie a primit numele său în onoarea lui Iulius Cezar, împăratul roman, care s-a născut în această lună. Iulie este o lună de vară, perfectă pentru vacanțe și experiențe noi!

August – August [ɔː.ɡəst]

Luna August, numită “August” în engleză, marchează mijlocul verii și se evidențiază prin zilele călduroase și peisajele pline de culoare. Numele acestei luni provine de la împăratul roman Augustus Cezar. În August, natura este înfloritoare și se bucură de soarele său generos, oferindu-ne un decor perfect pentru aventuri în aer liber.

Septembrie – September [sepˈtem.bər]

În limba engleză, luna septembrie poartă numele de “September”. Aceasta reprezintă intrarea în toamnă și este asociată cu peisaje pitorești și o atmosferă plină de nostalgie. Numele lunii provine de la cuvântul latin “septem,” care înseamnă “șapte”, deoarece inițial septembrie era a șaptea lună a anului în calendarul roman. În Septembrie, temperaturile încep să scadă, iar frunzele își schimbă culorile, creând un tablou desprins din povești.

Octombrie – October [ɒkˈtəʊ.bər]

Luna octombrie este cunoscută în engleză ca “October” și este adesea asociată cu farmecul toamnei în plină desfășurare. Numele lunii vine de la cuvântul latin “octo,” care înseamnă “opt”, deoarece inițial octombrie era a opta lună a anului în calendarul roman. În această lună, natura ne încântă cu culori vibrante și atmosfera se preschimbă într-o simfonie de arome și mirosuri tomnale.

Noiembrie – November [nəʊˈvem.bər]

Noiembrie, cunoscută sub numele de “November” în limba engleză, aduce cu sine o tranziție către atmosfera rece a iernii. Numele lunii provine de la “novem,” care înseamnă “nouă”, deoarece inițial noiembrie era a noua lună a anului în calendarul roman. În această perioadă, natura își păstrează farmecul, iar frunzele căzute creează un covor colorat pe pământ. Este momentul în care oamenii se pregătesc să celebreze sărbătorile de iarnă.

Decembrie – December [dɪˈsem.bər]

Ultima lună a anului, Decembrie, este cunoscută sub numele de “December” în limba engleză. Această lună este asociată cu magia sărbătorilor de iarnă și cu momentele petrecute alături de cei dragi. Numele provine de la “decem,” care înseamnă “zece”, deoarece inițial decembrie era a zecea lună a anului în calendarul roman. În Decembrie, străzile sunt împodobite cu luminițe colorate, iar spiritul sărbătorilor ne învăluie într-o atmosferă caldă și plină de bucurie.

Lunile anului in engleza

Exemple și exerciții:

 • We are going on holiday in August. = Noi plecam in vacanta in luna august.
 • I would like to make a reservation from August 22nd to September 3rd. = As vrea sa fac o rezervare incepand cu data de 22 august pana pe 3 septembrie.
 • August 22nd is on a Friday. = 22 august este intr-o zi de vineri.
 • from June 1st to September 1st = de la 1 iunie pana la 1 septembrie
 • The hotel is open from June 1st to September 1st. = Hotelul este deschis de la 1 iunie pana la 1 septembrie.

Tips & Tricks

Să ții minte că lunile anului, sărbătorile și zilele săptămânii în limba engleză se scriu întotdeauna cu literă mare. 

Exemple de propoziții cu lunile anului pentru a fi mai ușor de reținut:

 • January is the first month of the year. = Ianuarie este prima lună a anului.
 • My birthday is in February. = Ziua mea de naștere este în februarie.
 • March is usually the start of spring in many regions. = Martie este, de obicei, începutul primăverii în multe regiuni.
 • In April, the cherry blossoms bloom beautifully. = În aprilie, cireșii înfloresc frumos.
 • May is a busy month with many holidays and events. = Mai este o lună aglomerată cu multe sărbători și evenimente.
 • We’re planning a vacation in June to a tropical island. = Planificăm o vacanță în iunie pe o insulă tropicală.
 • July is usually the hottest month of the year. = Iulie este, de obicei, cea mai caldă lună a anului.
 • August is when many schools start their new academic year. = August este luna când multe școli încep noul an școlar.
 • In September, the leaves start changing color in some places. = În septembrie, frunzele încep să-și schimbe culoarea în unele locuri.
 • October is known for Halloween celebrations. = Octombrie este cunoscut pentru sărbătorile de Halloween.
 • November marks the beginning of the holiday season for many people. = Noiembrie marchează începutul sezonului de sărbătoare pentru mulți oameni.
 • December is a festive month with Christmas and New Year’s Eve celebrations. = Decembrie este o lună festivă cu sărbători de Crăciun și Revelion.

În schimb, anotimpurile în limba engleză se scriu, în general, cu literă mică: spring (primăvara), summer (vara), autumn (toamna), winter (iarna).

De asemenea, ceasul în engleză e un capitol important pentru a pune bazele cunoștințelor tale și a reuși să vorbești liber în această limbă străină. 

Dacă vrei să devii fluent, învață engleza cu ajutorul cursurilor online de limba engleză pentru copii Bright Kids.

Va fi așa de antrenant, interactiv și distractiv, că nici nu vei mai ști că faci cursuri intensive!

Concluzii

Ai reușit! Ai parcurs cu succes acest ghid pentru a învăţa lunile anului în engleză. Sperăm ca de acum să fie mult mai ușor de reținut.

Învăţarea limbii engleze poate fi o adevărată provocare, dar cu ajutorul profesorilor noștri cu experiență, cursurile de engleză online devin mult mai simple.

Împărtășeste cu prietenii tăi
Caută
Articole recente

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Acest website folosește cookie-uri pentru a îți personaliza experiența. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul cu Termenele și condițiile site-ului precum și cu Politica de confidențialitate.