Limba Franceza : pregatire pentru obtinerea diplomei DALF sau DELF

Cursurile de franceza pentru copii si adolescenti de la la Bright Kids se pot finaliza cu obtinerea diplomelor DELF sau DALF.

Detinerea unei diplome DALF poate contribui la admiterea in institutii de invatamant superior cu predare in franceza din Romania sau din strainatate. De asemenea, poate facilita obtinerea anumitor posturi unde este necesara cunoasterea limbii franceze la nivel avansat.

Toate examenele au aceeasi structura, respectiv testeaza competente de scris, citit, audio si vorbire. Pregatirea in cadrul cursurilor noastre urmeaza aceste patru segmente, separat. Astfel, copii care urmeaza cursuri de franceza la Bright Kids vor sti la ce sa se astepte intr-un de la un astfel de examen.

De asemenea, punem la dispozitia cursantilor nostri modele de teste, in functie de nivelul de examinare spre care se indreapta.

*posibil introdus un model

Toate diplomele DELF sau DALF au valabilitate pe viata.

DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française)

Diploma DELF oferita de Ministerul Educatiei Nationale din Franta atesta faptul ca elevul cunoaste limba franceza la un anumit nivel.

• DELF Prim (8-12 ani)

Examenul se adreseaza copiilor care au urmat cursuri de limba franceza pentru incepatori si este impartit in 3 subniveluri care testeaza progresul copilului.

• DELF Junior (+13 ani)

Adolescentii care au urmat cursuri de franceza se pot indrepta spre acest nivel de examinare. Denumit si „DELF pentru scolari”, examenul testeaza cunostinte de nivel incepator si intermediar. Continutul examenelor include doar subiecte (teme) de interes pentru aceasta categorie de varsta.

• DELF (general, 18+)

Pentru cei peste 18 ani, examenele DELF includ 4 niveluri de competenta corespunzatoare cadrului european de referinta:

✔A1 – Elementar
✔A2 – Incepator-Intermediar
✔B1 – Intermediar
✔B2 – Intermediar-Avansat

Pentru fiecare din aceste 4 examene, progresul studentului trebuie sa fie de la a se descurca in situatii de baza, uzuale, cu un limbaj minimalist (A1), pana la a fi capabil sa poarte o discutie elaborata intr-un cadru social si a-si da seama de propriile greseli in utilizarea limbii franceze.

DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française)

Certificatul DALF valideaza competentele de limba franceza nivel avansat si corespunde nivelurilor C1 si C2 din cadrul european de referinta. La finalizarea cursurilor de franceza nivelul elevilor trebuie sa fie foarte apropiat sau identic cu nivelul vorbitorilor nativi.

Cursantii se pot inscrie la oricare dintre nivelurile de examinare DELE sau DALF corespunzator varstei. Pentru a creste sansele de a obtine certificarile, profesorii Bright Kids vor indruma fiecare elev spre nivelul cel mai potrivit.

De asemenea, pregatirea pentru examene cu elevii doritori se face la finalul fiecarui curs propriu-zis.

Daca ai orice intrebare in legatura cu examenele DALF/DELF, nu ezita sa ne contactezi.

Împărtășeste cu prietenii tăi
Caută
Articole recente

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Vrei să înveți limba engleză ușor și rapid?

Încearcă acum cursurile Bright Kids. Prima ședință este gratuită!

Acest website folosește cookie-uri pentru a îți personaliza experiența. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul cu Termenele și condițiile site-ului precum și cu Politica de confidențialitate.